Aanbevolen Artikels

Vanaf heden, 16-10-2021, vindt u hierna de URL’s, tags of korte voorstelling van diverse Nederlandstalige artikels over onderwerpen die ook op deze website aan bod komen, evenals andere die relevant zijn voor een beter begrip van het katholiek geloofsleven, of die aspecten van de kerkelijke actualiteit weergeven. Een gelijkaardige lijst wordt ook onder de andere hier beschikbare talen opgemaakt.

* https://www.knack.be/nieuws/belgie/als-arts-wil-ik-instaan-voor-een-goed-levenseinde-ook-al-is-de-patient-medisch-niet-meer-te-genezen/article-opinion-1785963.html?fbclid=IwAR0y_WrKCpKsA4yErHpJs4KB1hxS2W7GturIMzdCIIttny65cGh0DiyOlik&cookie_check=1633967332

Mooi getuigenis over de waarde van palliatieve zorg, door Prof. Dr. Timothy Devos, hematoloog verbonden aan UZ Leuven.

* https://www.kn.nl/verdieping/analyse/curiehervormingen-niet-conservatisme-zijn-reden-overplaatsing-vaticaanse-bisschop/

De overplaatsing van de secretaris van de Congregatie voor de Geloofsleer wordt ten onrechte gezien als een ‘ideologische keuze’ van paus Franciscus.

* https://public-rosary.org/ : Openbare Rozenkrans over de hele wereld. Een warme uitnodiging om in het openbaar de Heilige Rozenkrans te bidden.

* http://www.40dagenvoorhetleven.be/: Wereldwijde gebedsketen tegen abortus gedurende de vastentijd.

* https://www.kn.nl/verdieping/analyse/een-duits-drama-in-tig-delen-waarheen-leidt-de-synodale-weg/: De “synodale weg” brengt in Duitsland een leerstellige verdeeldheid aan het licht met schismatieke proporties.

* https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2022/02/28/de-oorlog-in-oekraine-reflecties-van-een-vredesactivist/: Een beschrijving van de achtergronden van de oorlog in Oekraïne door een vredesactivist.

* https://kerkinnood.nl/actueel/weinige-hoop-komt-van-de-kerk/?utm=ezine&_cldee=e_fPKgyuoqfrQBLhxPmrb6czAa95SpFCGOT0_LJxZ9HA5kRpcmywiDmnRUcekOrX&recipientid=contact-c85cbac09867eb118104a5ddeb38473a-510d7c48456141c6b0d8a7aef29931fa&esid=ff682cda-29b1-ec11-9840-000d3a6725b8: Interview over de hulp door de Kerk aan de slachtoffers van de oorlog die in Syrië zijn 12de jaar ingaat.

* https://ignacedemaerel.be/open-brief-aan-de-vrt-waar-haalt-vrt-haar-morele-autoriteit-vandaan/ : Open brief van de evangelische godsdienstleraar en schrijver Ignace Demaerel, waarin hij de eenzijdigheid aanklaagt van de VRT in ethische en godsdienstige aangelegenheden. Het antwoord van de VRT ombudsdienst, samen met de reacties van de schrijver kan u hier nalezen.

* https://doorbraak.be/de-grote-genderambities-van-leuven/ : Johan R. Bruynseraede toont aan de hand van dit duidelijk voorbeeld in zijn geboortestad aan hoe de genderideologie ongevraagd meer en meer in ons dagelijks leven infiltreert en onze jeugd in haar vangnetten wil strikken.

* https://www.knack.be/nieuws/de-zogenaamde-germaanse-oorsprong-leert-ons-veel-over-de-geschiedenis-van-kerstmis/ : Professor Peter Van Nuffelen (UGent) over de veel voorkomende misvattingen over de zogenaamde Germaanse oorsprong van het kerstfeest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s