België

Bonny, Delville, Cathobel en Co.… droevige Kerk van België

Bron: Belgicatho.be/ 22-03-2021 (Eigen vertaling van Franse tekst)

Het “Responsum” van de Congregatie voor de Geloofsleer met betrekking tot homoseksuele relaties, die een duidelijke en kordate weigering van een zegening van deze relaties uitdrukt, heeft bij ons voor een echte mediastorm gezorgd, vooral in Vlaanderen. Het is duidelijk dat dit voor een groot deel te wijten is aan de verklaringen van Mgr. Bonny (1). Zijn houding van “homovriendelijke prelaat” die opstaat tegen de conservatieve Romeinse Congregatie (de paus moet dit Responsum nochtans hebben goedgekeurd), maakte hem tot mediaheld van de dag, geapplaudiseerd door alle ondersteuners van de LGBTQI-eisen. Alle geschreven en uitgezonden media hebben zijn uitspraken met volle instemming doorgegeven.

Dit is op zich niet erg verrassend in ons kleine land, heldhaftig in de voorhoede van al wat behoort bij de meest liberale ontwikkelingen op het gebied van ethiek en samenleving. Maar het was toch verrassend om de bisschop van Luik in de voetsporen te zien treden van zijn collega uit Antwerpen, alsof hij zelfs niet de moeite had genomen om het Romeinse document zorgvuldig te lezen. En natuurlijk zijn we niet verbaasd te zien dat de Ringlets van deze wereld en consoorten hun verdachte duitje in het zakje deden…. Wat betreft de officiële katholieke media in België, in het bijzonder Cathobel: we zagen hen ruime podia bieden aan bisschop Bonny en ongeremd deelnemen aan de media-razernij gegenereerd door het “Responsum”. Wat betreft het persoverzicht van het aartsbisdom: het zendt al enkele dagen zonder onderbreking fragmenten uit van artikelen en reacties die allemaal in dezelfde richting gaan, op een manier die niet eenzijdiger kan zijn.

Verder lezen: click onderaan op het laatste nummer na “Pagina’s”.

INHOUD

 • Pag. 14 Bonny, Delville, Cathobel en Co …. droevige Kerk van België
 • Pag. 13 Antichristelijke uitingen op officiële zenders
 • Pag. 12 De voortschrijdende legalisatie van abortus provocatus in België
 • Pag. 11 Gemiste dialoog met een geëerd vrijzinnig filosoof
 • Pag. 10 Bedenkingen na het heengaan van Etienne Vermeersch
 • Pag. 9 Lieven Boeve onthult de ware reden van het ontslag van paus Benedictus XVI, met een zoveelste staaltje van theologische betweterij
 • Pag. 8 Katholiek of Leuvens-Modernistisch Onderwijs?
 • Pag. 7 Een bekommerde vrijmetselaar over de teloorgang van onze joods-christelijke erfenis
 • Pag.6 Het eigenzinnig geloof van Professor Rik Torfs
 • Pag.5 Ode aan koning Boudewijn
 • Pag.4 Kerk en Leven publiceert Leuvense ketterij
 • Pag.3 “Nonkel Paters” nemen het woord…
 • Pag.2 Misbruik

Één reactie op “België”

Als het er op aankomt mee te zijn met de tijd, homoseks en homoseksuele relaties goed te keuren, laat het Belgisch episcopaat van zich horen, vooral bij monde van bisschop Bonny. Dit terwijl hun kerken verder leeglopen, en ze de Schrift, de paus en een hoge Vaticaanse Commissie negeren of tegenspreken.

Maar als het er op aankomt de gelovigen en tenslotte alle mensen op te roepen tot een leven waarin God een belangrijke plaats inneemt, tot een leven waarin de zondagse Eucharistie een must is, dan zijn ze niet thuis en hoor je ze niet.

De mode van de dag volgen, inclusief allerlei aberraties, is altijd gemakkelijker dan de authentieke christelijke boodschap concreet verspreiden.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s