Rome

Zondag 8 juni: gebed voor de vrede van de presidenten Peres en Abbas in het Vaticaan

We zijn de laatste tijd getuigen van unieke gebeurtenissen in het Vaticaan. Wat we nu meemaken is ongezien en ongehoord: twee vijandige presidenten die samen komen om te bidden voor de vrede, op initiatief en met begeleiding van de leider van een godsdienst waar geen van beide toe behoort. Het is niet zeker dat deze unieke gebeurtenis de geschiedenisboeken zal halen, maar is dit feit op zich al geen mirakel? Hopelijk de aanzet van een nog groter mirakel: de verbroedering van Joden en Palestijnen.

“Ik vraag dat u ons niet alleen zou laten”, zegt paus Franciscus. Laten we dus samen met hen bidden op deze gedenkwaardige zondag.

ROME, 29 mei 2014 (Zenit.org)

Een verklaring van de persdienst van de Heilige stoel kondigt voor 8 juni de gebedsvergadering voor de vrede aan, van de Israëlische president Shimon Peres, de Palestijnse president Mahmoud Abbas, en paus Franciscus, in het Vaticaan.

“De vergadering van het gebed voor de vrede, waartoe de heilige vader Franciscus de presidenten van Israël, Shimon Peres, en de Palestijnse autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft uitgenodigd, zal plaatsvinden op zondag 8 juni, in de middag, in het Vaticaan. Deze datum werd immers aanvaard door de twee partijen”, aldus de aankondiging van de H. Stoel, vanavond donderdag, 29 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s