Getuigenis van een ex-transgender

07-04-2021

De volgende tekst is een korte samenvatting van het artikel Bravo to the Truth: What’s Wrong with Transgender Ideology – Public Discourse (thepublicdiscourse.com) geschreven door Walt Heyer. Walt Heyer is een man die 8 jaar geleefd heeft als vrouw, maar die uiteindelijk zich terug als man is gaan identificeren. Hij heeft een eigen website. Walt Heyer Ministries | Rethinking Transgenderism .

De heersende norm om een “echte” transvrouw of transman te zijn is tegenwoordig simpelweg dat men zich wil identificeren als behorende tot het andere geslacht, verschillend dus van het biologische geslacht. Wanneer mensen voelen dat hun biologische geslacht niet overeenkomt met hun “gendergevoel”, dan wordt dat omschreven als genderdysforie. Er zijn geen testen die kunnen aantonen dat iemand echt transgender is. Er zijn ook geen wettelijk vastgelegde normen hiervoor. Het transgender zijn is louter gebaseerd op gevoelens. De diagnose wordt gesteld op basis van de “zelfidentificatie” van de betreffende persoon. In feite kan iedereen nu beweren dat hij/zij een transman of -vrouw is. De geslachtsverandering zelf is anderzijds een heel ingrijpend proces met hormonenbehandeling en geslachtsoperatie. Gevoelens kunnen echter veranderen, ook al kunnen die soms heel sterk zijn. Daarom vormen gevoelens geen goede basis voor een diagnose die leidt tot onomkeerbare behandelingen.

Soms wordt er een vergelijking gemaakt met zogenaamde interseksualiteit. Dat is echter iets anders. Interseksualiteit kan biologisch vastgesteld worden, het transgender zijn niet. Mensen die zichzelf als transgender identificeren hebben gewoonlijk een typisch mannelijke of vrouwelijke anatomie.

Bij een geslachtsverandering zoekt men naar een professionele therapeut en na een aantal sessies wordt dan de diagnose gesteld van genderdysforie. Wanneer een therapeut wordt gevonden via contacten in de transgendergemeenschap, dan zal die therapeut echter niet zo neutraal zijn en meer geneigd zijn om geslachtsverandering aan te raden. Bij de evaluatie moet men ook mogelijke verbanden nagaan met seksuele problemen zoals misbruik en pornoverslaving, en mentale problemen zoals narcisisme, autisme en bipolaire stoornis.

Er bestaan richtlijnen voor het begeleiden van mensen met genderdysforie. Momenteel zijn die echter bijna hoofdzakelijk gericht op het bevestigen van de verklaarde transgender identiteit en men is ook niet verplicht om ze in acht te nemen.

Mensen krijgen later soms spijt van hun geslachtsverandering en het aantal zelfmoordpogingen ligt hoog, zowel vóór als na de geslachtsverandering. Wie na een geslachtsverandering echter opnieuw terugkeert naar het aangeboren geslacht, zoals in het geval van Walt Heyer, die wordt door transgender activisten bestempeld als een onecht transgender. Ze worden als een bedreiging ervaren voor de transgender beweging die vooral uit is op bevestiging van de transgender identiteit.

N.v.d.r.: Op de datum van publicatie van dit artikel werd bekend dat de Amerikaanse staat Arkansas alle operaties en behandelingen verbiedt van minderjarige transgender inwoners. Vergelijkbare wetgeving wordt overwogen in minstens twintig andere staten. Dit lijkt te wijzen op een groeiende alertheid voor de problematische aspecten van deze intussen ingeburgerde en courante praktijk.
De Congregatie voor de Katholieke Opvoeding heeft zich in een document van 10-06-2019 duidelijk uitgesproken tegen de idee dat een mens zijn geslacht kan bepalen. In feite is dat ook biologisch zo, want transgendervrouwen kunnen bv. niet menstrueren of zwanger worden en transgendermannen produceren geen zaadcellen. Eventuele therapeutische goede bedoelingen en “neo-theologische” vrijspraken ten spijt, blijft dit een zelfverminking en een miskenning van de door God gewilde scheppingsorde, waarin de menselijke voortplanting via de twee geslachten een essentiële rol speelt. De aldus gecreëerde mentale ontkoppelingen hebben verstrekkende gevolgen (maatschappelijke, familiale, religieuze, psychologische…), waarmee de komende generaties in toenemende mate zullen af te rekenen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s